Perlis kembali ke puncak Liga Super


Perlis kembali merampas takhta Liga Super daripada Selangor hasil kejayaan menewaskan Pulau Pinang 3-0 di Stadium Utama, Kangar, semalam.

Kejayaan skuad Singa Utara itu turut dibantu kegagalan Selangor memungut tiga mata penuh selepas hanya mampu seri 1-1 dengan Negeri Sembilan di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi.

Bagaimanapun, Selangor berpeluang merampas semula kedudukan di puncak liga bila-bila masa kerana masih bermain kurang satu perlawanan berbanding Perlis.

Perlis yang memperoleh gol menerusi Azi Shahril Azmi (m-11), Nizaruddin Yusof (m-55) dan Mohd. Shazwan Zainun (m-71) kini mengumpul 45 mata daripada 20 perlawanan.

Sementara Selangor yang diselamatkan oleh jaringan Mohd. Amri Yahyah (m-63) untuk bangkit menyamakan kedudukan selepas ketinggalan oleh gol pendahuluan Shahurain Abu Samah (m-41) kini mengumpul 44 mata daripada 19 perlawanan.

Bagi Negeri Sembilan pula, keputusan itu tidak mengubah kedudukannya di tangga keempat liga di belakang Kedah yang tidak beraksi semalam.

Sebaliknya, Kelantan pula yang semakin menekan kedudukan Negeri Sembilan selepas mencatat kemenangan 1-0 ke atas Kuala Muda Naza di Stadium Darul Aman.

Gol kemenangan Kelantan dijaringkan Mohd. Khalid Jamlus untuk membolehkan mereka melonjak ke tangga kelima dengan mengumpul 34 mata sama dengan Negeri Sembilan tetapi dipisahkan dengan perbezaan jumlah gol sahaja.

Terengganu pula berpesta gol ketika membelasah UPB-MyTeam 5-0 pada perlawanan di Stadium Petaling Jaya.

Namun, skuad Penyu terus kekal di tangga kelapan mengatasi Perak di tangga kesembilan yang turut mencatat kemenangan tipis 3-2 ke atas Polis di Stadium Perak.

Satu lagi perlawaan menyaksikan KL Plus menewaskan Pahang 2-0 di Stadium KLFA, Cheras.

sumber: utusan online

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: