Perlis terus berkuasa


Pengadil FAM nak bunuh karier pemain

Penyerang Kelantan, Indra Putra Mahayuddin (kanan) diasak pemain Perlis, Chan Wing Hoong di Stadium Nasional, Bukit Jalil, malam tadi. – UTUSAN/Mohd. Nazudeen Mahmud.


Perlis terus mengukuhkan kedudukan di tangga teratas Liga Super apabila menewaskan Kelantan 2-1 di Stadium Nasional Bukit Jalil, semalam.

Kedua-dua gol pasukan pelawat yang disumbang K.Soley dan Zuraindey Jumai manakala gol tunggal Kelantan dijaringkan Indra Putra Mahayuddin.

Kelantan yang masih belum mencatatkan kemenangan sejak tewas pada perlawanan akhir Piala FA kepada Selangor bulan lepas gagal menggunakan kesempatan beraksi di tempat sendiri.

Corak permainan pantas dipamerkan kedua-dua pasukan sejak sepak mula dengan masing-masing saling berbalas serangan.

Perlis terlebih dahulu memperoleh peluang membuka jaringan pada minit keempat namun rembatan Ahmad Shazwan Zainol tepat ke dakapan penjaga gol Kelantan, Sharizan Ismail.

Selang seminit kemudian Kelantan pula mendapat peluang untuk berada di depan namun rembatan Norfarhan Mohamad yang memperoleh hantaran dari Indra tersasar tatkala penjaga gol Perlis, Farizal Marlias yang meluru keluar sudah tertewas.

Pasukan Singa Utara akhirnya memperoleh gol pertama pada minit ketujuh apabila Soley menghukum kesilapan pertahanan Kelantan, Ahmad Azlan Zainal yang gagal mengeluarkan bola dari kawasan bahaya menerusi rembatan jarak dekat.

Kelantan berjaya menyamakan kedudukan pada minit ke-19 apabila Norfarhan melakukan hantaran pendek dalam petak penalti kepada Indra yang tidak teragak-agak melakukan rembatan deras menewaskan Farizal.

Wira Merah hampir menambah gol kedua pada minit ke-35 tetapi sepakan Indra dari sudut sukar di sebelah kanan pintu gol Perlis berjaya ditepis keluar Farizal.

Empat minit sebelum babak pertama tamat, Perlis memperoleh gol kedua apabila Sharizan gagal menangkap kemas bola sepakan percuma Fauzie Nan membolehkan Zuraindey Jumai yang tidak dikawal menolak mudah bola ke dalam gawang.

Pada separuh masa kedua Kelantan mengasak bertubi-tubi ke gawang Perlis namun gandingan pertahanan, Fauzie dan Amzar Junaidi Abd. Jalil kental bertahan.

Pada minit ke-60 Kelantan memperoleh peluang untuk menjaringkan gol apabila sepakan percuma yang diambil Azlan menuju tepat kepada Norfarhan namun rembatan pemain kelahiran Terengganu itu tepat ke arah Farizal.

Sumber : Utusan Malaysia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: