Tevez minat ke Anfield


Carlos Tevez

LONDON: Carlos Tevez (gambar) berhasrat untuk menyertai pencabar terdekat Manchester United, Liverpool, sekali gus mengundang rasa marah Alex Ferguson yang sentiasa enggan menjual pemain bertaraf bintangnya ke Anfield.
Tapi, melainkan United menjadikan status Tevez daripada dipinjam sebagai kekal, mereka mungkin tidak boleh berbuat apa-apa kerana pemain itu akan menjadi ejen bebas pada musim panas ini.
Fergie pernah menghalang Gabriel Heinze berpindah ke Liverpool dua tahun lalu walaupun mereka memang hendak menjualnya.
Liverpool dikatakan sudah menghubungi pemilik Tevez, Kia Joorabchian untuk menyatakan minat mereka dan pemain Argentina itu turut berminat untuk ke Anfield.

Tindakan itu akan membolehkan Tevez, 25, terus tinggal di Cheshire yang menjadi tempat tinggal keluarganya ketika ini. Dia bagaimanapun tidak menghiraukan kesan daripada perpindahan itu kerana sudah menyatakan minatnya untuk terus kekal, tapi berasa United tidak mahukannya.
Fergie perlu membuat keputusan sama ada membelanjakan £26 juta daripada £30 juta diperolehnya daripada penjualan Tevez, tapi tanda-tanda menunjukkan dia mungkin tidak menjual pemain itu. – Agensi
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: