Kabinet Baru najib


Kabinet yang baru diumumkan pada Khamis, dikhabarkan, diulangi, dikhabarkan adalah kabinet yang mendahulukan rakyat. Hurm….

Sudah banyak blog dan media massa tempatan yang mengulas pasal pembentukan kabinet baru ini. Penulis tidak mahu sentuk sangat pasal perlantikan ini, cuma mahu mengucapkan tahniah kepada menteri-menteri dan timbalan-timbalannya yang dilantik. Penulis harap, mereka ini benar-benar dapat mendahulukan kepentingan rakyat seperti yang diuar-uarkan, bukannya kepentingan segelintir pihak-pihak tertentu.

Di ucapkan tahniah juga kepada 2 menteri yang berasal dari kelantan, datuk Mustapa Mohamed yang dilantik sebagai menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri dan juga senator Datuk Dr. Awang Adek Hussin yang dilantik sebagai Timbalan Menteri Kewangan.

Tidak lupa juga kepada Datuk Ahmad Shabery Cheek yang dilantik sebagai Menteri Belia dan Sukan. Diharapkan agar mutu sukan negara terutama sukan bola sepak Malaysia dapat ditingkatkan sehingga mendapat tempat di mata dunia. Juga dapat meningkatkan mutu permainan bola sepak Liga Malaysia agar lebih bermutu.

Tahniah kepada menteri-menteri yang dilantik. Jalankanlah amanah yang diamanahkan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: